Közös akció a falevélmentes Kecskemétért


Kép1

2020. december 1-vel véget ért a házaktól történő zöldhulladék szállítás éves menetrendje Kecskeméten. A későn és hirtelen beköszöntött hideg miatt azonban nagyon sok társasház, nagyobb lakóközösség nem tudta a szállítási menetrend végére a tulajdonukhoz tartozó zöldterület falevélmentesítését elvégezni.

A kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft., valamint a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. vezetősége ezért úgy döntött, hogy összefogva, egyszeri akcióként, megsegítik azokat a társasházakat, amelyeknél ez a probléma fennáll.

A decemberi akció keretében a lakóközösségek képviselői az alábbi telefonszámon, illetve E-mailon jelezhetik az igényüket egy nagy méretű, úgynevezett BIG-BAG zsákra, amelyet ezt követően a rendelkezésükre bocsájtanak, majd ugyanezen a vonalon értesíthetik az önkormányzati céget arról, hogy a zsák megtelt. Ezt követően a városüzemeltetés gondoskodik a zsákok elszállításáról.

Boros Gábor, a Kecskeméti Várösüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy ez egy egyszeri akció, amelynek időtartama az igényektől függ. Hozzátette: arra kéri a tisztelt lakóközösségeket, hogy kizárólag csak zöld hulladékot helyezzenek el a zsákokban, mert ha kommunális hulladék is belekerül, akkor nagyon sok munka és költség árán tudják különválasztani.

Az akció társfinanszírozója a Kecskeméti Városgazdasági Kft. A cég ügyvezetője, Csongor Attila elmondta,

azért segítik ezt a kezdeményezést, mert a hideg és nyirkos idő beálltával az utcán maradt, csúszóssá vált falevelek balesetveszélyesek. Hozzátette: a már nedves zöld hulladékot a kisméretű zöld zsákok nem bírják el, ezért az akciójuk hatékonyabb módszer arra, hogy a város köztisztasága fenntartható maradjon.

Kép2

A nagyméretű BIG-BAG zsákokat az alábbi elérhetőségeken igényelhetik:

Tel: 06-30-236 8224

E-mail: koztisztasag@kvu.hu

A szervezők szívesen fogadják az akcióról, az összefogásról készült közösségi fotókat!